Här hittar du de senaste pressmeddelanden om nya produkter från Rosendahl sortimentet. 

» GÅ TILL PRESSKONTAKT
» FÅ TILLGANG TILL VÅR MEDIEDATABAS

Behöver du pressmeddelanden på finska, kontakta Maria Felin-Fleege, Rivista PR - Telefon: 040-5627767 / Email: maria@fleege.com

Nyheter med perfekt timing

Pressmeddelande

Att tid är en lyx idag är ingen hemlighet. Under de senaste åren har det blivit en lyx att vara bortkopplad och offline. Det har satt nytt fokus på klassiska bordsklockor och väggklockor, som är både tidlöst funktionella och har skyhög designfaktor, när de har skapats av Arne Jacobsen i egen hög person. Med verklig timing lanserar Arne Jacobsen Clocks nu nya utgåvor av designikonerna ”Station” och ”Bankers” i trendiga gråtoner för bordet och som svart ”statement piece” för alla väggar.

Här hittar du pressmeddelanden:

Hösten 2018

»   Nyheter med perfekt timing

 

 

 

Grand Cru To Go

Pressmeddelande

On the go-kulturen gör stora framsteg nu för tiden. Tack vare den digitala utvecklingen kan man idag arbeta och göra läxorna nästan överallt, och för många har bilen också blivit ett mobilt kontor där man kan hålla möten under resans gång. Men man måste ändå äta och dricka. Därför presenterar Rosendahl två nyheter i den klassiska Grand Cru-serien: en snygg drickflaska och en elegant termokopp för varma och kalla drycker, med tryckknapp som kan öppnas och stängas med en hand. Den här törstsläckaren har trendiga silikondetaljer och finns i blått, blommigt, grå och vitt.

Här hittar du pressmeddelanden:

Hösten 2018

»   Grand Cru To Go

Grand Cru, Rosendahl, to go, termokop, termokrus, vandflaske
Grand Cru, Rosendahl, køkken, tragt, termokande, nyhed

Stark nyhet för alla som älskar filterkaffe

Pressmeddelande

Våra kaffevanor har utvecklats de senaste åren. Förr var kaffebryggare och presskannan det naturliga valet i vardagen. Idag är kaffekapslar och enkoppsbryggare populära alternativ, men för äkta finsmakare har trenden gått ännu längre än så. Nu handlar det i stället om pour over-metoden, som går tillbaka till kaffebryggningens rötter där kaffet görs direkt i kannan. Rosendahl har lyssnat på kaffeälskarnas önskemål och lanserar en filterbryggare som passar den klassiska Grand Cru-termokannan samt en hushållspappershållare med logotypdetaljer, som gör det lätt och snyggt att torka upp i vardagen.

Här hittar du pressmeddelanden:

Hösten 2018

»   Stark nyhet för alla som älskar filterkaffe

 

 

Avlång dukning

Pressmeddelande

Modern matkultur handlar om mycket mer än att bara äta. Både till vardag och fest har maten som serveras och sällskapet som ska avnjuta den fått ökat fokus. Måltiderna har blivit en social aktivitet där vi umgås med enklare rätter och får en paus från den hektiska vardagen. Utifrån trenden social dining kompletterar Rosendahl nu Grand Cru-serien med ett klassiskt rektangulärt serveringsfat som är praktiskt för smått och gott som tapas, sushi, grönsaksstavar, frukt och sötsaker.

Här hittar du pressmeddelanden:

Hösten 2018

»   Avlång dukning

 

Nyheder, Rosendahl, Grand Cru, serie, Fad, rektangulær
Rosendahl, julepynt, Ole Kortzau, Jul, Karen blixen jul

Karen Blixens blomsterspråk

Pressmeddelande

Karen Blixen var en av 1900-talets största författare. Den världsberömda danska författaren var både dekadent och djupt intresserad av det autentiska och det naturliga. Detta är inspirationen till årets julkollektion. Karen Blixen älskade naturen och Ole Kortzau har tagit fasta på detta med sina nya dekorationer för julgranen, klapparna och hemmet. Han fokuserar också på traditionen att fläta julhjärtan. Som författare var Karen Blixen berömd och erkänd för sitt språk, men hon hade också ett starkt och passionerat förhållande till naturen och årstidens blommor. Därför finns det flera böcker om Blixens ”blomsterspråk” och det är inget sammanträffande att folket i närheten av den afrikanska farmen där Blixen bodde i många år kallade henne för Blomman.

Här hittar du pressmeddelanden:

Hösten 2018

»   Karen Blixens blomsterspråk

 

 

Grafisk julglamour

Pressmeddelande

Att ta fram julpyntet är ofta lite av en magisk upplevelse. Här gömmer sig kanske ett extravagant virrvarr av guld, silver och glitter. Och inte ens minimalisterna kan stå emot julpynt när det nu finns pynt med grafisk stil och modernt formspråk. Just detta tar Zarah Voigts juldesign för Rosendahl fasta på. Nu upprepar vi förra årets framgångsrika samarbete med den berömda smyckeskonstnären. Hon har skapat en specialkollektion för Karen Blixens jul som hyllar det moderna hemmet vid jul med sofistikerat metallpynt i form av hjärtan, julstrutar och romber.

Här hittar du pressmeddelanden:

Hösten 2018

»   Grafisk julglamour

 

 

Rosendahl, julepynt, Zarah Voigt, Jul, Karen blixen jul

 

Jubileumsstål

Pressmeddelande

2018 kan Rosendahls signaturserie ”Grand Cru” fira 25 år på den danska designscenen, men det märks ingen metalltrötthet i världen med de ikoniska spåren. Tvärt om står Grand Cru, som utgår från den välkända vinproppen i stål och gummi, starkare än någonsin. Seriens sortiment omfattar idag så gott som alla kategorier till bord och hem, och Grand Cru-jubileet markeras med en nytolkning av den klassiska kronljusstaken som omsätter Rosendahls DNA till en ”stålren” ny bruksdesign och hyllar tanken på att göra varje dag vacker.

Här hittar du pressmeddelanden:

Våren 2018

»   Jubileumsstål

 

 

 

Kvarnar på Grand Cru-vis

Pressmeddelande

Modern matlagning går idag i många olika smakriktningar. Det kräver ett välsorterat kryddutbud i kökslådan, men ökar samtidigt behovet för nymalet salt och peppar på bordet för att kunna ge den ”final touch” som bara vi själva kan känna smaken av. Med det i åtanke (och som en markering av Grand Cru-seriens 25-årsjubileum i år) lanserar Rosendahl nu en ny kvarndesign som är en krydda för både bordsdukningen och måltiden med en konisk formgivning, glaserat vitt porslin och en organisk ovandel i ek, helt i linje med Grand Crus välkända DNA.

Här hittar du pressmeddelanden:

Våren 2018

»   Kvarnar på Grand Cru-vis

Het spagetti

Pressmeddelande

Även om det nya nordiska köket står sig starkare än någonsin finns det fortfarande utrymme för gamla klassiker i den moderna matkulturen. Det gäller inte minst pasta, som frestar med spagetti från den gamla skolan och enkla men delikata serveringar. Vardagshjälten framför alla andra förtjänar naturligtvis passande förvaring och därför infogar nu Rosendahl en hög spagettiglasburk i Grand Cru-serien, som får sidekick från en smart kryddburk med möjlighet till kvarnfunktion till moderna föräldrar och gör-det-själv-gourmander.

Här hittar du pressmeddelanden:

Våren 2018

»   Het spagetti

Brunchservering på nytt sätt

Pressmeddelande

Ända sedan brunchbegreppet kom till Skandinavien har vi älskat det. Den informella umgängesformen är som gjord för Nordic Living och vår förkärlek till social dining, och på bara ett decennium har brunchen gått från att vara en trend till att bli en tradition som vi med förtjusning utövar både hemma och på café. Men idag innebär att bruncha inte riktigt detsamma som för tio år sedan. I takt med brunchfenomenets segertåg har urvalet av tallrikar blivit än mer raffinerat och anpassats till den individuella smaken, och allt serveras inte heller längre på en tallrik. Tvärtom kräver den moderna brunchen i allt högre grad individuell servering och för detta ändamål har Rosendahl skapat två nya Grand Cru-produkter – en oval tallrik och ett lite större tallriksfat, som är perfekta för sidoservering till alla måltider, i synnerhet när det är brunch o’clock.

Här hittar du pressmeddelanden:

Våren 2018

»   Brunchservering på nytt sätt

Rosendahl, Stempelkande, nyhed, kaffe

Grand Cru sätter press på kaffekulturen

Pressmeddelande

Kaffekulturen är fortsatt riktigt stark och känns i dag nästan som en modern vetenskap. Både hemma i köket och i officiella mästerskap tävlar baristor om den bästa bryggmetoden, men till syvende och sist är det ju ändå en smaksak om man föredrar filter, kapsel eller presskanna. I höst kan den som älskar presskaffe se lite extra fram emot en välbryggd kopp. Rosendahl lägger nämligen till en innovativ ny presskanna i Grand Cru-sortimentet, som tar vara på alla kvaliteter i bryggmetoden och samtidigt håller kaffet varmt i timtal med den inbyggda termoseffekten.

Här hittar du pressmeddelanden:

Hösten 2017

»   Grand Cru sätter press på kaffekulturen

 

 

Funktionen främst

Pressmeddelande

När livet ger dig citroner – gör lemonad! Så lyder det gamla ordspråket, men nu finns det även massor av andra användningsområden för citrusfrukter som citroner, grape och lime. De passar till exempel utmärkt i dressingar och marinader. Därför har Rosendahl lagt till citruspressen i Grand Cru-sortimentet – en nyhet där citrusfrukterna pressas direkt ned i de välkända, räfflade förvaringsburkarna. En annan nyhet i serien är Grand Cru rivjärn, som river parmesan och ingefära, och som precis som citruspressen har inbyggd lockfunktion. Förvaringsserien i Grand Cru-sortimentet innehåller några av Rosendahls mest populära och ikoniska designföremål. Både stora familjer och hängivna foodies kan nämligen ha nytta av funktionell förvaring till allt från vardagens basvaror till specialinköp, och i det stora Grand Cru-sortimentet finns en burk för alla. Hittills har fokus primärt varit kökets torrvaror, men det gör Rosendahl nu något åt i och med lanseringen av två nyheter som är till för kylskåpet:

Här hittar du pressmeddelanden:

Hösten 2017

»   Funktionen främst

 

Rosendahl, Citronpresser, rivejern, nyhed 2017, køkken, tilbehør, Rosendahl nyhed
Rosendahl, penta, karaffel, vandkande, vand, flaske, kaffekande, teæg, kande, termokande

Geometri för teälskare och kaffefans

Pressmeddelande

När det är dags för en kopp te eller en färskbryggd kopp kaffe är tesilen och termoskannan oumbärliga. Ändå är det sällan vi uppmärksammar det allra mest grundläggande. Moderna te- och kafferitualer handlar ofta om dragningstid, speciella rostningar, arom och precis rätt kopp som fulländar upplevelsen. Med lanseringen av Penta tesil och Penta termoskanna löser Rosendahl den frågan och presenterar två brännheta nyheter för varm dryck, som är fulla av funktionalitet och arkitektonisk geometri. Med Penta-termoskannan vill Rosendahl förnya termoskannan som produkt, och ambitionen är inte lägre vad gäller Penta-tesilen. En helt ny design som tar tebryggningen till nya höjder och gör den både enkel och ultraestetisk.

Här hittar du pressmeddelanden:

Hösten 2017

»   Geometri för teälskare och kaffefans

 

Kantig karaff

Pressmeddelande

vinets värld är luftning och dekantering av största vikt. Både vardagsvin och ädla årgångsdruvor mår bra av att hällas upp från flaska till karaff, och med det i åtanke har Rosendahl i samarbete med designern Thor Høy skapat Penta. Det här är en innovativ och superdekorativ glasdesign, som både kan lufta och dekantera, och samtidigt bryter mot normen om att en karaff måste vara organisk och rund i formen. Den munblåsta karaffen Penta är perfekt för vin, men naturligtvis även utmärkt för vatten med och utan bubblor när man vill ha en cool kantighet på bordsdukningen.

Här hittar du pressmeddelanden:

Hösten 2017

»   Kantig karaff

 

 

Rosendahl, penta, karaffel, vandkande, vand, flaske
Rosendahl, Nanna Ditzel, lysestage, nyhed

Ditzel med dubbelfunktion

Pressmeddelande

När Rosendahl förra året återupptäckte och omtolkade Nanna Ditzels karismatiska mönster Kryds & Tværs var det en utmaning för våra visuella tankemönster. Från början designade Nanna Ditzel nämligen Kryds & Tværs som en tapet, men det grafiska streckmönstret kunde effektivt överföras till glas, porslin, silikon och textil. Nu ser Rosendahl fram emot samma succé vid lanseringen av Nanna Ditzel Cube: en kvadratisk, vändbar ljusstake för både kronljus och värmeljus, där Kryds & Tværs utgör en reliefdekoration på svart aluminium och tilltalar alla som älskar ljus.

Här hittar du pressmeddelanden:

Hösten 2017

»   Ditzel med dubbelfunktion

 

 

Zarah Voigts julpynt

Pressmeddelande

Julen är traditionernas tid, men traditionerna ser inte lika ut hos alla. Smyckeskonstnären Zarah Voigt är uppvuxen med teater och haute couture i blodet, och det präglar hennes jul som iscensätts med överdådighet, äventyr och inspiration från forna tiders prakt. Nu kommer Zarah Voigt på besök som gästdesigner i Rosendahls serie Karen Blixens Jul, där hon nytolkar årets julpynt med inspiration från smyckesvärlden och presenterar två stjärndesigner i förgyllt och försilvrat, som är värdig den glamorösa baronessan Blixen.

Här hittar du pressmeddelanden:

Hösten 2017

»   Zarah Voigts julpynt

 

Rosendahl, Zarah voigth, julepynt, jul, stjerner, guld, sølv
Rosendahl, Karen blixet, karen blixens jul, julepynt, jul, stjerner, guld, sølv

Stjärnskott och eleganta änglar

Pressmeddelande

Karen Blixen är en av världslitteraturens stora namn, men den danska författaren är inte bara berömd för sina fantastiska böcker. Myten kring baronessan Blixen är i hög grad kopplad till hennes personliga liv och leverne, och det är även kollektionen Karen Blixens Jul som Rosendahl varje år kompletterar med nya hängande dekorationer. Designern Ole Kortzau hämtar nämligen inspiration i Karen Blixens egen jul, som hon älskade att iscensätta med mycket fantasi. Årets Karen Blixens Jul är således full av änglamagi och stjärnstoft, och som alltid ger Rosendahl en del av intäkterna till Karin Blixen-museet Rungstedlund.

Här hittar du pressmeddelanden:

Hösten 2017

»   Stjärnskott och eleganta änglar

 

 

Arne Jacobsen ser blått

Pressmeddelande

Arne Jacobsen är en av dansk arkitektur- och designhistorias mest framstående personer. Med sin passion för totallösningar låg han bakom både byggnadskonst och bruksdesign, och under femtio- och sextiotalet skapade han några av sina mest kända och populära signaturdesigner. Det gäller inte minst vägguret City Hall, som Arne Jacobsen tog fram till Rødovre Rådhus 1956. Klockan som både är tidstypisk och tidlös har i dag kultstatus, och lanseras nu i brunerat aluminium med skiva i Royal Blue för alla fans av slow living och ikonisk klockdesign.  Med brunerad boett och kungsblå skiva känns vägguret ännu mer retrocoolt, och City Hall-nyheten ger samtidigt en ny, rå nyans till den populära metalltrenden i köket, på kontoret och i vardagsrummet.

Här hittar du pressmeddelanden:

Hösten 2017

»   Arne Jacobsen ser blått

 

 

Rosendahl, Arne Jacobsen, Ure, Vægure, Nyhed

Duet

pressmeddelanden

I musikens värld är duetten oftast en kärlekssång där två röster möts i fin harmoni och hyllar det vi älskar. Vårens lansering av den nya middagsservisen Duet är Rosendahls kreativa kärleksförklaring till det dukade bordet. Namnet Duet syftar inte bara på de två färgnyanserna, utan även på kombinationen av blankt och matt porslin samt det eleganta reliefmönstret som skapar ett vackert samspel mellan de glatta ytorna och kanterna. Den nya designen har potential att bli en ny klassiker, och designen är hållbar i fler bemärkelser, då Rosendahl har 10 års garanti på servisens samtliga delar.

Här hittar du pressmeddelanden om Duet nyheter:

Våren 2017

»   Nya nyanser till middagsbordet

 

 

Penta

Pressmeddelande

Nordisk design är känd för sitt organiska formspråk med mjuka och välvda former, men designhistorien är mångfacetterad och Rosendahl tar nu fasta på en annan sida av vårt designarv med lanseringen av Penta. Den här nya serien brukskonst med geometriska ytor ger klassiska vardagsföremål som termoskannan och skålen en tidlös och supermodern arkitektonisk prägel.

Här hittar du pressmeddelanden om Penta:

Våren 2017

»  Cool kant

 

 

Flaggan

Pressmeddelande

Trots att vi nuförtiden reser, arbetar och bosätter oss över hela världen är den moderna människan fortfarande traditionell när det handlar om att hylla sina nationsrötter. I synnerhet på bemärkelsedagar då bordsflaggan ofta förhöjer feststämningen på födelsedagsbordet, jubileumsfiranden och nationaldagen. Nu hyllar Rosendahl flaggkulturen med en ny bordsflagga i spegelblankt stål som både är klassisk och designercool med en massiv, rund stålbotten så att flaggan kan vaja i takt med festen.

Her finder du pressemeddelelsen om Flaggan:

Våren 2017

»  Rosendahl hissar flaggan

 

 

Rosendahl

pressemeddelanden

Glas har kort sagt blivit en accessoar, och för att tillgodose det behovet introducerade Rosendahl förra året glasserien ”Premium”. Serien omfattar ett elegant, fullt glassortiment som matchar dagens krav på specialinriktning och lyx i vardagen. Och i höst kompletteras serien med ett snapsglas.

I samarbete med Rosendahl är Tom Nybroe i höst aktuell med en multifunktionell skänkpropp som ger vinälskare ett perfekt verktyg för hanteringen mellan flaska och glas. Proppen luftar och dekanterar under upphällningen och är tillverkad i stilrent stål som gör serveringen hygienisk och ger den hög designfaktor.

Knivens ytterst centrala betydelse har placerat den överst på inköpslistan för det moderna köket, och nu vänder sig Rosendahl till matfolket med en ny, no-nonsense-knivserie i sex delar. Serien är gjord i stål och gummi i samarbete med arkitekt och designer Thomas Sigsgaard, som hämtar inspiration från den klassiska jaktkniven och efterfrågan på bra köksverktyg till bra priser. Bland höstens nyheter till kökslådan presenterar Rosendahl också en elegant knivslip som döljer ett keramiskt slipspår bakom det blanka stålet.

De rätta vintillbehören är också ett måste och tillsammans med arkitekt och designer Eva Harlou har Rosendahl därför skapat vinkulan. En modern, lekfull och väldigt funktionell ny design som på ett behändigt sätt förenar korkskruv, folieskärare, vinpropp och kapsylöppnare. Med sin organiska kulform och blanka plastyta liknar det nya vinsetet vid första ögonkastet en terapeutisk pryl som är trevlig att titta på och röra vid, och som på ett dekorativt sätt smälter in i ett modernt hem.

Den ikoniska Grand Cru-karaffen med markerade räfflor och stålkrage är en av de mest populära produkterna i Rosendahls sortiment. Som tur är förhindrar inte stjärnstatusen att karaffkategorin förnyas, och i samarbete med designer Pil Bredahl tar Rosendahl den här hösten vardagens oumbärliga ”vattenbringare” till nya höjder.

Här hittar du pressmeddelanden om Rosendahl-seriens nyheter:

Hösten 2016

»   Premium – redo för snaps
»   Multitasking i vinets anda
»   Helgjuten knivdesign
»   Kulformat vintilbehör
»   Kultkaraff til kylskåpet

 

Nanne Ditzel

pressemeddelanden

Nanna Ditzel (1923–2005) är dansk designs ”Grand Old Lady” och var under hela sin karriär nyfiken på att korsbefrukta olika verksamhetsområden och utforska andra kreativa discipliner. En titt i designarkivet avslöjar att Nanna Ditzel har varit inne på det mesta som omger den moderna människan – från tyger till interiörer. Det samma gäller Rosendahl, som i höst tar Ditzels design vidare mot nya produktgrupper. Det sker genom etableringen av en fristående Nanna Ditzel-kollektion under Rosendahl, som skapats i nära samarbete med designerns familj och som har sitt ursprung i hennes karakteristiska mönster ”Kors & tvärs” som nu får en ny tolkning inom en unik värld för kök och hem.  

Här hittar du pressmeddelanden från 2016 om Nanne Ditzel-serien:

Hösten 2016

»   Rosendahl og Ditzel krydser spor
»   Dæk op med Ditzel

 

 

Karen Blixen

pressemeddelanden

Nu kompletterar Rosendahl Karen Blixens Jul-serien med en ny adventsdesign som anammar den populära trenden med metall och geometrisk formgivning. Den fyrarmade staken kan stå framme året om och pyntas efter behov – och kompletteras med matchande julgransljushållare med rombspetsar för granen.

Släktskapet med Karen Blixens Jul-serien lyfts fram genom den silverpläterade och guldpläterade ytan som går igen i seriens dekorativa hängen i liten, stor och väl tilltagen storlek. Hängena kan med fördel kombineras med de nya julgransljushållarna och användas i granen, i fönstret eller från krokiga trollträdskvistar i en vas på golvet som med enkla medel skapar en känsla av Nordic Christmas.

 

Här hittar du pressmeddelanden om Karen Blixen Jul-seriens nyheter:

Hösten 2016

»   Advent i vass design 
»   Bildvänligt julepynt a la Blixen

 

 

Grand Cru

Pressmeddelanden

Rosendahls Grand Cru-förvaringsburkar är en klassiker i sammanhanget och serien uppdateras nu med lock av europeiskt obehandlat ekträ.

I vår upptäcker därför Rosendahl nya vägar och lanserar en ny, grafisk pajform vars extra stora räfflor vi känner igen från den kända Grand Cru-designen.

I vårens nyhet Grand Cru Äggkopp blandar Rosendahl former och ytor i en modern porslinsprodukt.

Rosendahl kompletterar nämligen Grand Cru-serien med en ny blomkruka där former och ytor samspelar för att få den klassiska designen att kännas helt modern.

Här hittar du pressmeddelanden från 2016 om Grand Cru-seriens nyheter:

Hösten 2016

»   Organisk förvaring
»   Pajdags
»   Äggande nyhet
»   Coolt kamouflage

Rosendahl

Pressmeddelanden

Saltkaret säljs med tillhörande sked i europeiskt obehandlat bokträ, som framhäver designens organiska och naturliga känsla.

Formgivarna Rud Thygesens och Johnny Sørensens välkända salt- och pepparset. Flera årtionden senare är den eleganta och minimalistiska duon en modern designikon, som Rosendahl nu hämtar fram ur arkiven och nylanserar till stor glädje för fans av funktionell och minimalistisk bruksdesign.

Nu hyllar Rosendahl den här lilla lyxen genom att lansera glasserien Premium. Premium är designad med lika höga stjälkar på vinglasen, fyllig kupa och i en tålig kvalitet.

Nu introducerar Rosendahl ett flingsalt- och pepparkar i modernt, matt porslin, där de oskiljaktiga kryddorna samsas på en bricka av obehandlat ekträ. 

Här hittar du pressmeddelanden från 2016 om Ronsendahl-seriens nyheter:

Hösten 2016

»   (Ba)salt!
»   Kryddklassiker i stål
»   Vinvänlig vardagslyx
»  Yin och yang till middagsbordet

 

 

 

Arne Jacobsen

Pressmeddelanden

Den eleganta kombinationen av petrolblå klocka och ben i matt mässing ger Arne Jacobsens odödliga design en ny och trendig stil – Station är både klocka, väckarklocka och dekorativt inredningsobjekt i ett.

Rosendahl håller självklart ett öga på nutidens statementfärger och i vår hyllar vi designikonen Arne Jacobsens bordsklockor med en ny utgåva av klockan Station. Den eleganta kombinationen av petrolblå klocka och ben i matt mässing ger Arne Jacobsens odödliga design en ny och trendig stil – Station är både klocka, väckarklocka och dekorativt inredningsobjekt i ett.

Här finns pressmeddelanden om Arne Jacobsen:

Hösten 2016

»   Blå timmen
»   Vår i luften

 

 

 

 

Grand Cru

Pressmeddelanden

Det har skapat ett högaktuellt behov av smakfull brödservering och därför lägger Rosendahl nu till en multifunktionell brödskål i melamin, med massor av råg i ryggen, i Grand Cru-serien.

Då behöver man ett glas som passar, och i höst bjuder Rosendahl laget runt med ett nytt spritglas som är särskilt utformat för starkvin och likör.

I höst lägger Rosendahl därför till två nyheter i bambusortimentet: Ett set med ovala smörbrickor och en multifunktionell, större skärbräda i vacker, organisk utformning. Hippt och helt naturligt.

I höst får gamla och nya fans av Grand Cru-serien goda nyheter, då Rosendahl färgar den kända designen med pudriga pasteller och elegant blått.

I höst ståtar den testvinnande termoskannan med pasteller och hämtar inspiration i vinterns dämpade färgsättning med askgrå och rosa yta.

I höst kompletteras Grand Cru Bakeware med en ny skål i megastorlek. ”Megaskålen” som rymmer 7,5 liter

Hushållspappershållaren, som Rosendahl nytolkar i trendig trädesign för att hylla denna vardagshjälte.

Här hittar du pressmeddelanden från 2015 om Grand Cru-seriens enkla och eleganta nyheter:

Hösten 2015

»   Ny Grand Cru-design med råg i ryggen
»   En hyllning till starkvin och likör
»   Bambun breder ut sig
»   Nya nyanser i Grand Cru-serien
»   Pasteller på kanna
»   Rosendahl flirtar med hemmabageriet
»   Rosendahl på rulle

Vären 2015

»   Fyrkantiga frestelser
»   Storstilad servering
»   Rosendahl på språng
»   Normcore till köket
»   Cool skandinavisk design av het klassiker

Karen Blixen

pressmeddelanden

Varje år tolkar Ole Kortzau julens symboler i form av förgyllda och försilvrade julgransprydnader i Rosendahls serie Karen Blixens Jul. En populär tradition som i år är supertrendig. Det klassiska julpyntet har en självklar plats i tidens interiörtrender, som fokuserar på metall och naturinspiration och gör det enkelt att integrera årets julpynt i det moderna hemmet och skapa massor av stil och stämning – utan krusiduller.

Här finns pressmeddelanden om Karen Blixen:

Pressmeddelanden 2015

»  Karen Blixens hemmajul
»  Studentcool accessoar från Rosendahls Karen Blixen-serie 

Pressmeddelanden 2014

»   Karen Blixens Jul 2014 – helt naturligt
»   Frostklara drömmar

Pressmeddelanden 2013

»   Karen Blixens Jul är full av symbolik (Word-dokument)
»   Jette Frölich tolkar Karen Blixens julvärld (Word-dokument)

Arne Jacobsen

PRESSMEDDELANDEN

En trend följs ofta av en mottrend. Det gäller även inom design, där en av tidens starkaste trender – slow tech – utmanar digitaliseringen med autentisk kvalitet. Däribland finns Arne Jacobsens väderstation, som Rosendahl nu lanserar i en vacker nytolkning av designerns världsberömda Bankers-ur. Väderstationen består av väggur, temperaturmätare, barometer och hygrometer, som tillsammans ger väderstationen en ny plats i den moderna inredningen. De kan naturligtvis även köpas och användas separat. 

Här finns pressmeddelanden om Arne Jacobsen:

Hösten 2015

»   Tid för slow tech

 

Rosendahl, termo

Grand Cru

Pressmeddelanden

Under det senaste året har Rosendahl med stor framgång lanserat den fyrkantiga sushitallriken i sortimentet, och detta år fortsätter ”fyrkanterierna” när den aptitliga serien utvidgas med serveringsfat, middagstallrikar och små skålar.

Som en hyllning till funktionell vardagslyx lägger Rosendahl i vår till två nya designer till Grand Cru-sortimentet. Ett klassiskt serveringsfat och ett serveringsfat på fot, bägge i den större storleken 33 cm.

Som en bonus för alla stressade te- och kaffeälskare lanserar Rosendahl i vår en ny stålklädd termosmugg.

Också kommer goda nyheter till alla bakningsglada – i vår utvidgar Rosendahl sin Grand Cru-serie i melamin med en praktisk mellanstorlek på 2,4 liter.

Rosendahl Grand Cru-termoskannan är en modern klassiker som gång på gång utses till bäst i test. Den välkända och funktionella designen vilar dock inte på sina lagrar utan förnyas löpande så att säsongens trendigaste färger kan ta plats på fikabordet.

Här hittar du pressmeddelanden från 2015 om Grand Cru-seriens enkla och eleganta nyheter:

Pressmeddelanden 2015

»   Fyrkantiga frestelser
»   Storstilad servering
»   Rosendahl på språng
»   Normcore till köket
»   Cool skandinavisk design av het klassiker

Pressmeddelanden 2014

»   Rosendahl pinnar på i sushins spår
»   Väldesignad bakning 
»   Pastellfärger till vårdricka (Word-dokument)

Pressmeddelanden 2013

»   Rosendahls signaturdesign firar 20 år (Word-dokument)
»   Jubileumsdesign i stilrent stål - Grand Cru Termoskanna av stål (Word-dokument)
»   Den vassasta kniven i lådan (Word-dokument)
»   Pretty in Pink - Grand Cru termoskanna (Word-dokument)
»   Oumbärliga ovala frän Rosendahl - Grand Cru formarna (Word-dokument) 

 

Grand Cru Soft

Pressmeddelanden

Grytan är en gammal bekant i köket, där den ger fantastiska matlagningsresultat och kan gå direkt från ugnen till bordet. En fördel som har inspirerat Rosendahl att förfina grytan och formge den i glas som en del av Grand Cru Soft-världen.

Här hittar du pressmeddelanden från 2015 om Grand Cru Soft-seriens nyheter:

Pressmeddelanden 2015

»   Rejäla grytor

Pressmeddelanden 2014

»   På god fot med dessert
»   Mångsidiga bestick för hemmarestaurangen
»   Mjuka nyheter - Grand Cru Soft glasskålar (Word-dokument)
»   Pasta Prego - Grand Cru Soft frukost set (Word-dokument)

Pressmeddelanden 2013

»   Alla goda ting är tre - Grand Cru Soft glasskålar (Word-dokument)
»   Frukost på tu man hand - Grand Cru Soft frukost set (Word-dokument)
»   Assietten är igen aktuell - Grand Cru Soft assieten (Word-dokument)
»   Koll på kaffekulturen - Grand Cru Soft termoskanna i grönt (Word-dokument)

 

Grand Cru, Cocotte, glas, madlavning
Rosendahl, Filigran serie, vase

Filigran

pressmeddelanden

Lin Utzon är en av de klassiska formgivarna inom dansk design och är känd för sina många vackra glas. Där ingår serien ”Filigran” som fått många beundrare genom den ljusreflekterande effekten och det högt skurna formspråket som får lösa blommor och buketter att helt enkelt stå snyggt. I vår lägger Rosendahl till en ny vas i den vridna serien Filigran Optik, som är utformad för långa blomsterstjälkar och för att fånga solens strålar.

Här finns pressmeddelanden om Filigran:

Pressmeddelanden 2015

»   Filigran Optik får tillökning

Pressmeddelanden 2014

»   Förnyad FiligranKaren Blixen

pressmeddelanden

I Rosendahls Karen Blixen-sortiment finns designföremål som passar till alla årets högtider. I sommar lägger vi till en ny högtid, studenten, i det välkända sortimentet då Ole Kortzaus senaste design, ugglan, landar på presentbordet. Den glittrande silverugglan symboliserar akademisk vishet och är årets studentgåva.

Här finns pressmeddelanden om Karen Blixen:

Pressmeddelanden 2015

»  Studentcool accessoar från Rosendahls Karen Blixen-serie 

Pressmeddelanden 2014

»   Karen Blixens Jul 2014 – helt naturligt
»   Frostklara drömmar

Pressmeddelanden 2013

»   Karen Blixens Jul är full av symbolik (Word-dokument)
»   Jette Frölich tolkar Karen Blixens julvärld (Word-dokument)

Karen Blixen, nøglering, ugle
Grand cru sushi sæt, firkantet tallerken og skål, servering fra Rosendahl

Grand Cru

Pressmeddelanden

Denna höst lanserar Rosendahl en ny design som är särskilt tillägnad ”pinnmaten”. Sushisetet matchar den klassiska Grand Cru-servisen och består av en fyrkantig tallrik samt en skål för soja och andra goda tilltugg i det salta och söta köket.

Nu lanseras några härliga nyheter för alla som vill förverkliga sina läckraste recept med hjälp av funktionella och väldesignade bakredskap. Rosendahls signaturdesign, Grand Cru, erbjuder tillredningsskålar och vispkannor i vitt melanin, med glidsäker botten och praktiska lock. Och naturligtvis har de välkända skårorna bevarats.

Här hittar du pressmeddelanden från 2014 om Grand Cru-seriens enkla och eleganta nyheter:

Hösten 2014

»   Rosendahl pinnar på i sushins spår
»   Väldesignad bakning 

Vår/Sommar 2014

»   Pastellfärger till vårdricka (Word-dokument)

Pressmeddelanden 2013

»   Rosendahls signaturdesign firar 20 år (Word-dokument)
»   Jubileumsdesign i stilrent stål - Grand Cru Termoskanna av stål (Word-dokument)
»   Den vassasta kniven i lådan (Word-dokument)
»   Pretty in Pink - Grand Cru termoskanna (Word-dokument)
»   Oumbärliga ovala frän Rosendahl - Grand Cru formarna (Word-dokument) 

 

Grand Cru Soft

Pressmeddelanden

Denna höst tillmötesgår Rosendahl sina kunders efterfrågan på ett klassiskt dessertglas och lägger till en ny design till Grand Cru Soft-kollektionen. Dessertglaset kan staplas på ett smart sätt och säljs i förpackningar om fyra stycken. Och naturligtvis kan det användas till annat än desserter.

om en hyllning till vardagens många måltider presenterar Rosendahl nu Grand Cru Soft-besticken. Besticken matchar det mjuka formspråket hos Grand Cru Soft-porslinet och tillverkas av stål med ”Mirror Polish” som sprider extra glans i vardagen.

Här hittar du pressmeddelanden från 2014 om Grand Cru Soft-seriens nyheter:

Hösten 2014

»   På god fot med dessert
»   Mångsidiga bestick för hemmarestaurangen

Vår/Sommar 2014

»   Mjuka nyheter - Grand Cru Soft glasskålar (Word-dokument)
»   Pasta Prego - Grand Cru Soft frukost set (Word-dokument)

Pressmeddelanden 2013

»   Alla goda ting är tre - Grand Cru Soft glasskålar (Word-dokument)
»   Frukost på tu man hand - Grand Cru Soft frukost set (Word-dokument)
»   Assietten är igen aktuell - Grand Cru Soft assieten (Word-dokument)
»   Koll på kaffekulturen - Grand Cru Soft termoskanna i grönt (Word-dokument)

 

Grand cru soft bestik, kniv, gaffel, ske og teske, nyhed, Rosendahl Design Group, RDG
Filigran vase fra Rosendahl

Filigran

pressmeddelanden

Lin Utzons ”Filigran”-design är en klassiker i Rosendahls sortiment. Normalt kännetecknas glasserien av ett dekorativt sirligt mönster men denna höst har Lin Utzon gått en annan väg. Nu lanseras en uppdaterad version av Filigran utan de karakteristiska illustrationerna. Det munblåsta glaset har istället fått en vackert vriden optik som ger ett effektfullt intryck i den lilla ljuslyktan och gör vaserna till små konstverk, även när de inte innehåller några blommor.

Här finns pressmeddelanden om Filigran:

Hösten 2014

»   Förnyad FiligranKaren Blixens Jul

pressmeddelanden

Karen Blixens Jul är en serie dekorativt och fantasifullt julpynt som finns i 24 karats förgyllning eller försilvrad med sterlingsilver, och är designad av Ole Kortzau, och denna säsong har Jette Frölich satt sina romantiska blomstermotiv på två uppsättningar vackra glaskulor.

Rosendahl är officiell huvudsponsor för Karen Blixen-museet och för varje såld artikel från Karen Blixens Jul går det ett belopp till finansiering av nya utställningar på Rungstedlund.

Här finns pressmeddelanden om Karen Blixen jul:

Hösten 2014

»   Karen Blixens Jul 2014 – helt naturligt
»   Frostklara drömmar

Pressmeddelanden 2013

»   Karen Blixens Jul är full av symbolik (Word-dokument)
»   Jette Frölich tolkar Karen Blixens julvärld (Word-dokument)

Karen blixen jul, Rosendahl, julekugler, julepynt,  Rosendahl Design Group

Rosendahl Saga Vaser

Pressmeddelanden

Folk med gröna fingrar talar ofta om magnolian som det främsta av trädgårdens prydnadsträd. Det tycks nästan strida mot naturen att de vackra blommorna kan spira under den kyliga våren – det förtjänar verkligen en hyllning! Våren 2014 lanserar Rosendahl en helt ny vasdesign, Saga Magnolia, som inbjuder till härliga sommarbuketter och utgör ett fint komplement inom dansk design för dukningar och fönstersmygar.

Här finns pressmeddelanden om Rosendahl Saga Vaser:

Vår/Sommar 2014

» Ny nordisk vasdesign - Rosendahl Saga vaser (Word-dokument)

Grand Cru Outdoor

Pressmeddelanden

Outdoor-serien är tillverkad i ett frostat material i en vacker och stilren design som ger dukningen ett enkelt uttryck. Serien passar bra både inne och ute året runt och speciellt till små barnhänder.

Här hittar du pressmeddelanden om Grand Cru Outdoor-seriens nyheter:

Pressmeddelanden 2013

»  Plastic fantastic för hela familjen - nya färger i serien (Word-dokument)

Skål og tallerken i frostet plastik fra Grand Cru Outdoor - Rosendahl.dk

Grand Cru

Pressmeddelanden

Förra året firade Rosendahls Grand Cru-serie tjugoårsjubileum. Det råder inget tvivel om att termoskannan är bland de mest populära designerna. Här hittar du pressmeddelanden från 2014 om Grand Cru-seriens enkla och eleganta nyheter:

Vår/Sommar 2014

»   Pastellfärger till vårdricka (Word-dokument)

Pressmeddelanden 2013

»   Rosendahls signaturdesign firar 20 år (Word-dokument)
»   Jubileumsdesign i stilrent stål - Grand Cru Termoskanna av stål (Word-dokument)
»   Den vassasta kniven i lådan (Word-dokument)
»   Pretty in Pink - Grand Cru termoskanna (Word-dokument)
»   Oumbärliga ovala frän Rosendahl - Grand Cru formarna (Word-dokument) 

 

Grand Cru Soft

Pressmeddelanden

Grand Cru Soft-seriens naturliga formspråk har tagits fram med fokus på maten. De enkla linjerna gör att det är lätt att matcha med andra serviser och skapa en unik dukning. Här hittar du pressmeddelanden från 2014 om Grand Cru Soft-seriens nyheter:

Vår/Sommar 2014

»   Mjuka nyheter - Grand Cru Soft glasskålar (Word-dokument)
»   Pasta Prego - Grand Cru Soft frukost set (Word-dokument)

Pressmeddelanden 2013

»   Alla goda ting är tre - Grand Cru Soft glasskålar (Word-dokument)
»   Frukost på tu man hand - Grand Cru Soft frukost set (Word-dokument)
»   Assietten är igen aktuell - Grand Cru Soft assieten (Word-dokument)
»   Koll på kaffekulturen - Grand Cru Soft termoskanna i grönt (Word-dokument)

Rosendahl Saga Vaser

Pressmeddelanden

Folk med gröna fingrar talar ofta om magnolian som det främsta av trädgårdens prydnadsträd. Det tycks nästan strida mot naturen att de vackra blommorna kan spira under den kyliga våren – det förtjänar verkligen en hyllning! Våren 2014 lanserar Rosendahl en helt ny vasdesign, Saga Magnolia, som inbjuder till härliga sommarbuketter och utgör ett fint komplement inom dansk design för dukningar och fönstersmygar.

Här finns pressmeddelanden om Rosendahl Saga Vaser:

Vår/Sommar 2014

» Ny nordisk vasdesign - Rosendahl Saga vaser (Word-dokument)

Rosendahls Karen Blixens Jul - julepynt på gren

Karen Blixens Jul

pressmeddelanden

Karen Blixens Jul är en serie dekorativt och fantasifullt julpynt som finns i 24 karats förgyllning eller försilvrad med sterlingsilver, och är designad av Ole Kortzau, och vackra juldekorationer i papper från Jette Frölich. Rosendahl är officiell huvudsponsor för Karen Blixen-museet och för varje såld artikel från Karen Blixens Jul går det ett belopp till finansiering av nya utställningar på Rungstedlund.

Här finns pressmeddelanden om Karen Blixen jul:

Pressmeddelanden 2013

»   Karen Blixens Jul är full av symbolik (Word-dokument)
»   Jette Frölich tolkar Karen Blixens julvärld (Word-dokument)

Grand Cru Outdoor

Pressmeddelanden

Outdoor-serien är tillverkad i ett frostat material i en vacker och stilren design som ger dukningen ett enkelt uttryck. Serien passar bra både inne och ute året runt och speciellt till små barnhänder.

Här hittar du pressmeddelanden om Grand Cru Outdoor-seriens nyheter:

Pressmeddelanden 2013

»  Plastic fantastic för hela familjen - nya färger i serien (Word-dokument)

Skål og tallerken i frostet plastik fra Grand Cru Outdoor - Rosendahl.dk
DANSKA FAVORIT I MER ÄN 25 ÅR

Dansk design

Rosendahl är enkel och funktionell dansk design. Våra serier utgör en bra grund i kök och hem genom hela livet.

HITTA ROSENDAHL NÄRA DIG

Hitta återförsäljare

Flera butiker i Sverige säljer våra produkter. Hitta en nära dig.

VI ANVÄNDER COOKIES